Gulerodsboller

250 g. Gulerødder 
5½ dl Vand
50 g. Gær
2 spsk. Olie
2 dl. Solsikkekerner
750 g. Hvedemel
250 g. Rugmel
½ tsk. Salt
1 æg til pensling
18 stk. på omk. 100 g.
Bagetid: 20 min ved 200 gr.
Gulerødderne rives, og stilles til siden. Opløs gæren i lunkent vand,. Bland hvedemel, rugmel, solsikkekerner, olie og salt, i en separat skål. Skiftevis tilsæt de revet gulerødder og mel blandingen, og ælt det godt. Tildæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve i en time. Form dem til boller, og fordel dem på 2 plader. Pensles dem med ægget, og drys Solsikkekerne på dem. Tildæk bollerne med et viskestykke, og lad dem hæve i yderligere 20 min. Og så bag dem 1 plade af gangen på 200 g. i omk. 20 min. (Jeg har varmeluftovn)